085-7603755

Bel overdag voor een afspraak of persoonlijk advies

Bel mij nu terug »

U zoekt een Kaakchirurg

Erkende Kaakchirurg voor een professionele behandeling

Een kaakchirurgie is een medisch specialist die zich bezighoudt met heelkundige ingrepen op het kaakbeen en de omgevende weefsels. In Nederland kan men kaakchirurg worden wanneer men de opleiding tot tandarts en de opleiding geneeskunde heeft afgerond. Hierna kan men zich specialiseren tot kaakchirurg door een vierjarige opleiding te volgen.
Een kaakchirurg kan zich ook bezig houden met plastische en reconstructieve (herstel-)chirurgie van hoofd en hals.

Het werkterrein van de kaakchirurg bevindt zich dan ook op het raakvlak van de tandheelkunde en de geneeskunde. Hij of zij is daarom ook altijd werkzaam in het ziekenhuis.

De kaakchirurg behandelt de letsels van de beenderen van het aangezicht en de weke delen (huid en slijmvliezen) die er overheen liggen. Voorts behandelt de kaakchirurg de goedaardige en de kwaadaardige gezwellen van de mondholte en de naaste omgeving. Ook het herstel van de defecten die het gevolg kunnen zijn van de behandeling van die kwaadaardige gezwellen wordt uitgevoerd door de kaakchirurg.

De kaakchirurg behandelt de aangeboren afwijkingen van het skelet van het aangezicht, zoals een hazenlip oftewel schisis.
De behandeling van kwaadaardige gezwellen en de behandeling van ernstige aangeboren afwijkingen heeft plaats in gespecialiseerde centra, meestal in samenwerking met andere specialismen.

Vergroeiingen van de beenderen van het aangezicht worden eveneens behandeld door de kaakchirurg, vaak samen met de orthodontist. De orthodontist plaatst met een beugel de tanden en kiezen in de goede stand. De kaakchirurg brengt met een operatie de kaken in de juiste positie.
Voorts worden veel patiënten die tobben met hun kunstgebit - of die tanden of kiezen missen - gezien door de kaakchirurg. De kaakchirurg kan ervoor zorgen, dat - door het aanbrengen van implantaten of door andere ingrepen in de mondholte - er weer houvast ontstaat voor het kunstgebit. De kaakchirurg werkt voor dit gedeelte van het vak vaak samen met tandartsen die zich hebben toegelegd op het vervaardigen van bijzondere prothetische voorzieningen.

Ook kaakgewrichtsklachten en afwijkingen van de speekselklieren worden behandeld door de kaakchirurg. De meesten van u zullen de kaakchirurg kennen als degene die de moeilijke verstandskiezen verwijdert en die de wortelpuntoperaties uitvoert.

085-7603755

De speerpunten van huidzorgspecialist.nl

Dag en nacht bereikbaarFlexibele openingstijden
Binnen 30 minuten aanwezigGeen wachttijden
Altijd op afspraak
Geen voorrijkosten, vaste tarievenGoede bereikbaarheid
Eigen Parkeerplaatsen
Vaste tarievenScherpe tarieven
Gediplomeerd personeelGediplomeerd personeel
Bel 085-7603755

Goedemorgen,
Stel uw vraag of plan direct een afspraak in:

Laat u vanochtend nog door onze huidzorgspecialist informeren.

Uw gegevens worden enkel gebruikt voor het inplannen van een consult.
Afspraak aanvragen »