085-7603755

Bel overdag voor een afspraak of persoonlijk advies

Bel mij nu terug »

Onze specialist helpt ook met Ouderdomsvlekken verwijderen

Ouderdomsvlekken verwijderen

Onze huid wordt veel bloot gesteld aan de zon. Hoe donkerder onze huid van nature is, hoe beter deze huid wordt beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zonnestraling.

Het pigment in onze huid zorgt voor deze bescherming. Maar helaas blijkt dat deze bescherming bij veel en/of langdurige blootstelling aan de zon in de war kan raken. Dit komt het meest voor bij mensen met een lichter huidtype. Wanneer de pigmentcellen in de war raken, wordt er op bepaalde plekken in de huid meer pigment aangemaakt dan normaal. Hierdoor ontstaan de zogenoemde ouderdomsvlekken die vaak bruin van kleur zijn. Daarbij komen ze het meest voor op plaatsen die het meest zijn bloot gesteld aan de zon, te weten de handen en het gezicht. De ouderdomsvlekken zijn meestal ongevaarlijk, maar periodieke controle van de ouderdomsvlekken door een deskundige  is toch nodig omdat er soms sprake kan zijn van huidkanker.

Ouderdomsvlekken worden door veel mensen als ontsierend of ongewenst beschouwd, omdat men er ouder door gaat uitzien. Reden waarom er veel behandelingen worden uitgevoerd om de ouderdomsvlekken te verwijderen. 

De meest gebruikte en effectieve methode van verwijderen bestaat uit 1 of meerdere behandelingen met een speciaal soort laser, de Intense Pulsed Light laser (IPL).

IPL lijkt op de 'gewone' laser maar er wordt hierbij gebruik gemaakt van lichtpulsen op meerdere golflengten. Hierdoor kan minder gericht op de pigmentkorrels worden 'geschoten'. Daarom is de methode vooral geschikt voor pigmentvlekken die door de zon zijn ontstaan. De lichtbundel van de laser zorgt ervoor dat de vlek uit elkaar valt, waarna het door het lichaam afgebroken wordt.

085-7603755

De speerpunten van huidzorgspecialist.nl

Dag en nacht bereikbaarFlexibele openingstijden
Binnen 30 minuten aanwezigGeen wachttijden
Altijd op afspraak
Geen voorrijkosten, vaste tarievenGoede bereikbaarheid
Eigen Parkeerplaatsen
Vaste tarievenScherpe tarieven
Gediplomeerd personeelGediplomeerd personeel
Bel 085-7603755

Goedenacht,
Stel uw vraag of plan direct een afspraak in:

Laat u vannacht nog door onze huidzorgspecialist informeren over ouderdomsvlekken verwijderen.

Uw gegevens worden enkel gebruikt voor het inplannen van een consult.
Afspraak aanvragen »