085-7603755

Bel overdag voor een afspraak of persoonlijk advies

Bel mij nu terug »

Onze specialist helpt ook met Acne en -littekens verwijderen

Acne en -littekens verwijderen

Ontstekingen van de huid zoals mee-eters (comedonen), rode pukkels (papels) en puistjes (pustels) zijn de meest voorkomende huidproblemen.

Acne is de medische verzamelnaam voor deze huidaandoeningen. Bijna iedereen krijgt in zijn tienerjaren in meer of mindere mate last van acne. Een deel heeft zelfs op latere leeftijd nog steeds last van puisten of krijgt het opnieuw. Bij vrouwen gebeurt dat soms bij hormonale schommelingen zoals zwangerschap of de overgang.

Acne begint vaak al voor de pubertijd en komt het meest voor in het gezicht en op de rug. De huidaandoening ziet er niet bij iedereen hetzelfde uit en de mate van acne kan van persoon tot persoon verschillen. Soms zijn het een paar puistjes maar het kan ook in ernstige vorm voorkomen. De meeste gevallen zijn niet ernstig. Alle vormen van acne kunnen het gezicht ernstig ontsieren en kunnen ook psychische problemen veroorzaken. Door snel in te grijpen kan in ieder geval blijvende littekenvorming voorkomen worden.

Er zijn een aantal oorzaken voor acne: de talgklieren in de huid produceren teveel talg, door verhoorning van de opperhuid wordt de uitgang van het talgklierkanaal afgesloten, bacteriën zetten talg om in vrije vetzuren, waardoor de talgklieren opzetten en rode pukkels ontstaan.

Onze specialisten kunnen samen met u kiezen uit een aantal acnebehandelingen of combinaties van behandelingen.

De huidtherapeut kan uw huid een dieptereiniging geven bijvoorbeeld met een peeling of microdermabrasie of uw huid een massage geven om de doorbloeding te verbeteren. Hierdoor worden dode losse huidcellen verwijderd waardoor deze de poriën niet meer blokkeren. Deze aanpak voorkomt ook het ontstaan van mee-eters. Verder kan de huidtherapeut mee-eters verwijderen en puistjes aanprikken en uitdrukken. Een consequente aanpak biedt de grootste slagingskans bij een acnebehandeling.

Bij acne en acnelittekens geeft een acnepeeling een prachtig resultaat. Deze acnepeeling is voor alle soorten acne aan te raden; jeugdacne (jeugdpuistjes), hormonale acne en acne bij ‘ouderen’. Ook werkt het goed bij grote poriën, een teveel aan talgproductie en natuurlijk acnelittekens. Na de peeling is het verstandig op te passen met zonnen en zonnebank.

Wat kunt u doen om uw ontsierende acne en acnelittekens te verwijderen? Wilt u meer informatie over onze peeling- en laserbehandelingen? Neem contactformulier met ons op voor advies; vul ons contactformulier hiernaast in of bel ons op telefoonnummer 085-7603755
085-7603755

De speerpunten van huidzorgspecialist.nl

Dag en nacht bereikbaarFlexibele openingstijden
Binnen 30 minuten aanwezigGeen wachttijden
Altijd op afspraak
Geen voorrijkosten, vaste tarievenGoede bereikbaarheid
Eigen Parkeerplaatsen
Vaste tarievenScherpe tarieven
Gediplomeerd personeelGediplomeerd personeel
Bel 085-7603755

Goedenavond,
Stel uw vraag of plan direct een afspraak in:

Laat u vanavond nog door onze huidzorgspecialist informeren over acne en -littekens verwijderen.

Uw gegevens worden enkel gebruikt voor het inplannen van een consult.
Afspraak aanvragen »