085-7603755

Bel overdag voor een afspraak of persoonlijk advies

Bel mij nu terug »

Onze specialist helpt ook met Hazenlip (schisis)

Hazenlip (schisis)

Hazenlip (schisis) is een aangeboren afwijking in het gezicht: een spleet in de bovenlip, bovenkaak en/of het gehemelte.

Het gezicht van een baby vormt zich in het begin van de zwangerschap. Verschillende delen van het gezicht groeien naar elkaar toe. Bij een tot twee op de duizend baby's sluit de bovenlip, de bovenkaak en/of het gehemelte niet helemaal. De spleet die hierdoor ontstaat heet hazenlip (schisis). De spleet kan zich beperken tot de bovenlip, maar kan ook doorlopen in de bovenkaak, en in de ernstigste gevallen in het hele gehemelte tot en met de huig. Ook een splijting van alleen het gehemelte of zelfs alleen maar van de huig komt voor. De spleet kan enkelzijdig of dubbelzijdig zijn. Afhankelijk van hoe ernstig de hazenlip is, kan dit in ernstige mate het praten bemoeilijken.

De chirurg sluit met een of meer operaties de spleet. Daarnaast is er een aantal operaties mogelijk om de stand van de neus en lippen te verbeteren.

Het eindresultaat van de operaties is pas duidelijk te zien als uw kind is uitgegroeid. Dat is in het algemeen op zestien- tot twintigjarige leeftijd.

Als men dat wil kunnen op latere leeftijd soms nog cosmetische operaties worden uitgevoerd, bijvoorbeeld een correctie van de neusvleugel of van het littekenweefsel in de bovenlip. Het lippenrood kan soms door middel van permanente make-up oftewel medische tatoeage qua vorm en kleur verfraaid worden.

 
085-7603755

De speerpunten van huidzorgspecialist.nl

Dag en nacht bereikbaarFlexibele openingstijden
Binnen 30 minuten aanwezigGeen wachttijden
Altijd op afspraak
Geen voorrijkosten, vaste tarievenGoede bereikbaarheid
Eigen Parkeerplaatsen
Vaste tarievenScherpe tarieven
Gediplomeerd personeelGediplomeerd personeel
Bel 085-7603755

Goedenacht,
Stel uw vraag of plan direct een afspraak in:

Laat u vannacht nog door onze huidzorgspecialist informeren over hazenlip (schisis).

Uw gegevens worden enkel gebruikt voor het inplannen van een consult.
Afspraak aanvragen »