085-7603755

Bel overdag voor een afspraak of persoonlijk advies

Bel mij nu terug »

U zoekt een Dermatoloog

Erkende Dermatoloog voor een professionele behandeling

Dermatologie [leer der huidziekten] gevormd van Grieks: derma [huid] logie [leer].

Dermatologie is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met aandoeningen van de huid, de nagels en het haar, samen `huidziekten` genoemd. Een arts die dermatologie als specialisatie heeft, wordt `huidarts` of `dermatoloog` genoemd. Huidziekten zijn zeer algemeen en er is vrijwel niemand die niet af en toe iets aan de huid heeft. De diagnostiek van huidziekten bestaat in eerste instantie vooral uit inspectie: goed kijken en beschrijven wat er wordt gezien.

Een dermatoloog behandelt ook mensen met aandoeningen van de huid en de daaraan grenzende slijmvliezen. De dermatologie is een medisch specialisme dat zich in brede zin richt op de diagnostiek en behandeling van huidziekten en van seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s, vroeger geslachtsziekten genoemd).

De diversiteit aan huidziekten en huidafwijkingen is zeer groot. Het betreft zowel aangeboren als verworven aandoeningen, goedaardige en kwaadaardige gezwellen, huidinfecties, ontstekingsprocessen, allergische aandoeningen, beschadigingen van de huid door omgevingsfactoren, spataderen aan de benen en de gevolgen daarvan, anale klachten, chronische wonden en cosmetische afwijkingen. 

De dermatoloog blijft gedurende de gehele behandeling actief bij de patiënt betrokken, omdat hij of zij niet alleen het onderzoek uitvoert, maar ook de behandeling, waaronder steeds meer chirurgische ingrepen en specifiek dermatologische behandelingstechnieken. Hiertoe worden bevriezingstherapie, de elektrochirurgie, de lichttherapie en lasertherapie van de huid gerekend. Dermatologie is vooral een poliklinisch vak. Op de polikliniek heeft de dermatoloog tijdens het spreekuur een groot aantal patiëntencontacten. Sommige vergen veel tijd, andere heel weinig. De dermatoloog kijkt niet alleen naar de huid, maar heeft ook aandacht voor hoe de patiënt de aandoening ondergaat.Voorbeelden van veel voorkomende huidaandoeningen zijn moedervlekken, constitutioneel eczeem, ouderdomswratten, psoriasis, acne, spataderen, wratten, zonbeschadigingen, huidkanker, infecties, schimmelinfecties en netelroos.

085-7603755

De speerpunten van huidzorgspecialist.nl

Dag en nacht bereikbaarFlexibele openingstijden
Binnen 30 minuten aanwezigGeen wachttijden
Altijd op afspraak
Geen voorrijkosten, vaste tarievenGoede bereikbaarheid
Eigen Parkeerplaatsen
Vaste tarievenScherpe tarieven
Gediplomeerd personeelGediplomeerd personeel
Bel 085-7603755

Goedenavond,
Stel uw vraag of plan direct een afspraak in:

Laat u vanavond nog door onze huidzorgspecialist informeren.

Uw gegevens worden enkel gebruikt voor het inplannen van een consult.
Afspraak aanvragen »