085-7603755

Bel overdag voor een afspraak of persoonlijk advies

Bel mij nu terug »

U zoekt een Fleboloog

Erkende Fleboloog voor een professionele behandeling

Een fleboloog houdt zich bezig met de diagnostiek en behandeling van spataderen, oedeem of vochtophoping in de benen, open benen (ulcuc cruris) en andere huidaandoeningen van het been. Flebologie is een onderdeel van het medisch specialisme dermatologie, dat zich bezig met houdt met diagnostiek en behandeling van spataderen, oedeem of vocht in de benen, open been en overige dermatologische aandoeningen van het been. Een fleboloog is een spatader deskundige.

Spataderen zijn ontsierende en soms pijnlijke verwijdingen van aderen, meestal in de benen. Spataderen kunnen ontstaan door vaak en langdurig stilstaan. De aderlijke bloeddruk stijgt hierdoor plaatselijk in de benen ten opzichte van de druk waarmee het bloed terugvloeit naar het hart. Hierdoor worden de aderen in de benen maximaal gevuld waardoor ze worden opgerekt. Beenaderen zijn elastisch, maar kunnen bij teveel vulling teveel rekken, waardoor terugslagkleppen het begeven wat weer tot spataderen leidt. Spataderen zijn erfelijk en komen ook voor bij zwangerschap.

Bij beweging zakt de druk in de benen omdat de spiersamentrekkingen in de benen de aderen leegdrukken waardoor het bloed beter teruggaat.
Bij sommige beroepen loopt men meer risico op spataderen door langdurig staan. Leraren, winkelbedienden en kapsters behoren tot de risicogroep.

In veel gevallen hoeven spataderen niet behandeld te worden. Er wordt enkel ingegrepen indien men pijn ondervindt of om van esthetische redenen. Dus bij deze specialisatie speelt naast functionele klachten ook esthetiek een belangrijke rol.

Spataderen kunnen worden verwijderd door inspuiten, laserbehandeling of operatie waarbij ze worden gestript.. Bij spataderen bestaat steeds de kans dat ze na verwijdering weer terug komen. Therapeutische elastische kousen brengen ook verlichting.

Behalve in de benen kunnen spataderen ook op andere plaatsen van het lichaam voorkomen, zoals in het scrotum, bij de anus, dan zijn het aambeien, en in de slokdarm.

Tegenwoordig zijn er nieuwe en verbeterde methoden voor de behandeling van spataderen. Bij endovasculaire methode, wordt de ader van binnenuit dochtgeschroeid. Bekend zijn bijvoorbeeld de laser en de foamsclerose. Bij de VNUS Closure methode geeft de catheter radiofrequentie energie af aan de binnenwand van het bloedvat. Deze ingrepen kunnen gewoon poliklinisch en onder plaatselijke verdoving.

085-7603755

De speerpunten van huidzorgspecialist.nl

Dag en nacht bereikbaarFlexibele openingstijden
Binnen 30 minuten aanwezigGeen wachttijden
Altijd op afspraak
Geen voorrijkosten, vaste tarievenGoede bereikbaarheid
Eigen Parkeerplaatsen
Vaste tarievenScherpe tarieven
Gediplomeerd personeelGediplomeerd personeel
Bel 085-7603755

Goedenavond,
Stel uw vraag of plan direct een afspraak in:

Laat u vanavond nog door onze huidzorgspecialist informeren.

Uw gegevens worden enkel gebruikt voor het inplannen van een consult.
Afspraak aanvragen »