085-7603755

Bel overdag voor een afspraak of persoonlijk advies

Bel mij nu terug »

Onze specialist helpt ook met Pigmentstoornis

Pigmentstoornis

Pigment is de bruine kleurstof die onze huid aanmaakt bij blootstelling aan de zon. Pigment is bedoeld om de schadelijke straling van de zon te absorberen en onderliggend weefsel te beschermen. Het belangrijkste pigment is melanine. De cellen die pigment maken, liggen diep in de huid. Pas als deze korreltjes in de opperhuid zitten, zijn ze zichtbaar. Soms is de pigmentverdeling in de opperhuid minder mooi omdat de verdeling onregelmatig is, zoals bij sproeten en ouderdomsvlekken.

Pigmentvlekken (moedervlekken, sproeten en ouderdomsvlekken) kunnen erg ontsierend zijn, vooral als ze zich in het gezicht bevinden.
De belangrijkste oorzaken van de vlekken zijn: blootstelling aan de zon, huidveroudering, ontsteking aan de huid, hormonale schommelingen en genetische aanleg. De meeste mensen krijgen de vlekken op de handen en in het gezicht, omdat deze lichaamsdelen veel bloot staan aan de zon. Deze vlekken zijn niet schadelijk maar kunnen erg ontsierend zijn. Helaas gaan ze niet uit zichzelf weg. Gelukkig kunnen onze specialisten deze storende pigmentvlekken verwijderen met een van de volgende behandelingen:

  • chirurgisch
  • peeling
  • laser
  • IPL

Het chirurgisch verwijderen van een pigmentvlek wordt heel zorgvuldig gedaan zodat er vrijwel geen litteken ontstaat.

Wanneer de pigmentvlekken worden verwijderd door middel van de peelingbehandeling, gebruiken onze specialisten chemische produkten die verder onschadelijk zijn voor de huid. Hiermee worden de bovenste huidcellen van de opperhuid weggehaald en na een aantal keren ook de vlekken. Deze methode heeft als voordeel dat ook andere oneffenheden en rimpels minder worden.

Bij pigmentvlekken verwijderen met laser wordt het pigment in de huidcellen met laserlicht kapotgeschoten, terwijl de omliggende cellen onbeschadigd blijven.Tijdens het laseren kan de huid licht zwellen en rood kleuren.

Na de behandeling kunt u direct naar huis. De vlek zal in de dagen na de behandeling eerst donkerder zijn en daarna lichter worden. Vaak moet de behandeling een aantal keren worden herhaald.

IPL (Intense Pulsed Light) lijkt op laser maar er wordt gebruik gemaakt van lichtpulsen op meerdere golflengten. Hierdoor kan minder gericht op de pigmentkorrels worden geschoten. Daarom is de methode vooral geschikt voor pigmentvlekken die door de zon zijn ontstaan. De lichtbundel van de laser zorgt ervoor dat de vlek uit elkaar valt, waarna het door het lichaam afgebroken wordt.

Soms zijn meerdere behandelingen nodig.

085-7603755

De speerpunten van huidzorgspecialist.nl

Dag en nacht bereikbaarFlexibele openingstijden
Binnen 30 minuten aanwezigGeen wachttijden
Altijd op afspraak
Geen voorrijkosten, vaste tarievenGoede bereikbaarheid
Eigen Parkeerplaatsen
Vaste tarievenScherpe tarieven
Gediplomeerd personeelGediplomeerd personeel
Bel 085-7603755

Goedemorgen,
Stel uw vraag of plan direct een afspraak in:

Laat u vanochtend nog door onze huidzorgspecialist informeren over pigmentstoornis.

Uw gegevens worden enkel gebruikt voor het inplannen van een consult.
Afspraak aanvragen »